www Welcome ! !

iote, un blog random. nu-ti place? apasa alt + F4

miercuri, 7 iulie 2010

Viata la Moscova

vreti sa stiti cum se traieste la moscova? acesti rusi va vor povesti experientele lor:

Ma duc la un mic hotel la cativa kilometri de Kiev. E tarziu. Sunt obosit. Spun femeii de la receptie vreau o camera. Imi spune camera si imi da cheia. “Dar inca ceva camarade; este o camera fara numar care e mereu inchisa. Sa nici nu te uiti inauntrul ei.” Eu iau cheia si ma duc la culcare.

Noaptea vine si aud picurat de apa. Vine din camera din fata camerei mele. Nu pot dormi deci deschis usa. Vine din camera fara numar. Bat la usa. Nici un raspuns. Ma uit in gaura cheii. Nu vad nimic decat rosu.

Apa inca mai picura. Ma duc jos la receptie si ma plang. “Ca veni vorba cine e in camera aia?” Ea se uita la mine si imi spune povestea.

Fusese o femeie acolo. Omorata de sot. Pielea toata alba, in afara de ochi, care erau rosii.

Ii spun I don’t give a shit. Opreste picuratul apei sau restituie-mi banii. Mi-a dat 100 de ruble si mic dejun gratuit.

Astfel e viata la Moscova.



Intr-o seara imi bateam sotia cand telefonul suna. Eu bat telefonul, apoi il ridic. Aud voce. Voce spune:

“Ce faci cu fiica mea?!”

Ma intorc spre sotie si o intreb de ce tatal ei mi-a intrerupt bataia. Dar ea spune, tatal ei e mort!

Apoi, KGB sparg usa si ma aresteaza pentru posesie ilegala de telefon.

Astfel e viata la Moscova.


Tata si Mama vor sa mearga la Moscova sa cumpere vodka. Cheama cea mai de incredere babysitter. Cand babysitter ajunge, copiii deja dorm in pat. Babysitter doar sta pe acolo si se asigura ca totul e in regula cu copiii. Mai tarziu noaptea, babysitter se plictiseste si merge sa citeasca Marx, dar nu poate citi la parter ca nu e electricitate (parintii n-au vrut ca copiii sa citeasca Marx toata noaptea).

Asadar, suna parintii si intreaba daca poate lua lumanari sa citeasca Marx in camera copiilor. Desigur, parintii spun ok, dar babysitter mai are o singura cerere: a intrebat daca poate acoperi statuia lui Lenin din fata geamului de la dormitor cu o carpa sau o patura, pentru ca o face sa se simta infricosata.

La telefon se face liniste pentru o secunda, apoi tatal spune: “Ia copiii si iesi din casa…vom chema militia. Nu avem o statuie a lui Lenin.”

Militia i-a gasit pe toti trei ocupanti ai casei morti pentru ca KGB ii arestase pentru ca au incercat sa acopere statuia lui Lenin. Iar militia i-a arestat pe parinti pentru ca nu aveau o statuie a lui Lenin.

Astfel e viata la Moscova.



Odata am auzit o poveste despre o fata din Chaplygin. Dormea in pat cand a simtit ca o linge ceva pe mana. Crede ca e cainele si se culca la loc. A doua zi dimineata gaseste billet pe masa cu capul cainelui. Scrie “Si capitalistii pot linge” Ea tipa. 

Fata a fost trimisa la reeducare in Estonia iar parintii in Siberia. Trebuie sa fii atent si sa nu lasi spioni americani in casa la tine.


Intr-o noapte un om incearca sa scape din gulag.

Gaseste o cabana in mijlocul tundrei. Inauntru sunt multe poze de familie pe pereti. Adoarme. In toiul noptii este bagat intr-un sac si tarat afara. Dimineata este impuscat.

Pozele sunt geamuri. KGB te priveste mereu.

Astfel e viata la Moscova.

 

Barbat rus este la lucru singur. Copiatorul incepe sa faca copii. Omul nu facuse copii. Merge sa vada. Copiile il arata mort la birou.

El injura copiatoarele suedeze. Impusca copiatorul si incepe sa faca copiile de mana.


Un sunet te trezeste in mijlocul noptii in coliba ta din Moscova. Ca un adevarat soviet te duci la usa. Este vecina ta. Ea tipa ca o femeie si tie nu iti pasa. Observi ca poarta pandantivul lucios al nevestei tale. Iesi afara sa ii spui sa iti dea inapoi pandantivul. Atunci realizezi ca nu e niciun pandantiv, doar ucigas cu cutitul. Te intorci in casa si te duci la culcare.

Astfel e viata la Moscova.


Mergand spre casa intr-o noapte, observi ca lumanarile din coliba ta sunt aprinse.

Termini de baut vodka si te apropii de usa.

Casa este goala, si te-ai asigurat sa nu dai de mancare cainelui de paza, dar lumanarile tot se sting.

Te uiti la ceasul de buzunar. Sageata mica pe 4, sageata mare pe 1. iti dai seama ca vei intarzia de la serviciul in folosul comunitatii neplatit.

La serviciu, gasesti o scrisoare pe jos. Este semnata de tine, pentru tine. Deschizi scrisoarea, confuz.

Inauntru scrie “ceas grija la ai”

Te uiti la ceasul de buzunar. Sageata mica pe 4, sageata mare pe 1. Te uiti la bilet din nou, se pare ca cuvintele 1 si 4 au facut schimb de locuri.

“ai grija la ceas”

Te uiti din nou la ceasul de buzunar.

Iti dai seama ca e stricat si decizi ca trebuie reparat. Mai decizi si sa mai bei o vodka, ca sa nu iti mai tot trimiti scrisori tie insati.

Astfel e viata la Moscova.


A fost odata un baiat rus care mergea la scoala. A gasit o poza a unei fete americane frumoase care zambea si avea doua degete ridicate, in semnul pacii. El pastreaza poza.

Intr-o noapte aude o bataie la geam. Se uita afara si este fata. “F*** you American” striga el, si arunca in ea cu cartofi.

Face asta timp de mai multe nopti pana nu mai are cartofi. Iese din casa pentru a o omori pe fata dar este lovit de o masina. Soferul coboara si ia poza fetei de la baiat. Fata tine acum un cartof si are 3 degete ridicate cu un zambet.

Astfel e viata la Moscova.


Tu esti cu femeie. Telefonul suna si om la telefon spune “de ce esti cu femeie? De ce nu lucri?”

Femeie spune tatal ei dus la gulag de KGB.

Nu ai timp de intrebari despre telefon deoarece KGB a venit deja si o duce si pe femeie la gulag.

Astfel e viata la Moscova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu